Pi.Roman 2.0

Siol iO – več kot le spletna televizija

Objavil Pi.Roman, dne 21.04.2009

Oni dan sem prejel vabilo. Za deveto uro zjutraj. Prišlo nas je le kakih 8 firbcev. Sicer pa tisti, ki ste prejeli vabilo in niste prišli – niste kaj veliko zamudili.

Razen okusnega zajtrka in XL majice nam niso dali več kot pičle tri ure prednosti. Ob devetih se je reč začela, ob desetih končala, vmes smo dobili gesla za poskusni dostop doma, ob štirinajsti uri bo pa itak javno dostopno na http://io.siol.net. Več si lahko preberete še tukaj in na iO blogu, ki bo baje obveščal o vseh novostih, tako da si ga lahko mogoče dodate v RSS reader.

Vseeno pa lahko rečem par pohvalnih besed o samem produktu – predstavljajte si televizijo, do katere lahko dostopate s katerekoli naprave, ki ima internetni brskalnik (PC, notebook, mobilniki, verjetno tudi igralne konzole itd.).

Poleg TV programov še kamere v živo, videospoti in prostor za lasten izbor (playlista). V prihodnosti pa še več. Super!

Evo, še kratek video za pokušino:

http://www.vimeo.com/4256501
 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Siol iO – več kot le spletna televizija”

 1. drmagnum drmagnum pravi:

  Odlično. Sem spregledal? Sem želel obiskati njihovo stran pa se ni možno nikjer registrirati. Ali bo po 14.00 to možno?

 2. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Drmagnum: Nam, ki smo bili na predstavitvi, so zaupali geslo za dostop. Ostali boste zadevo videli od 14. ure dalje brez registracije ali vpisa. Baje bo do junija storitev brezplačna, kasneje pa bo kot del naročniških paketov (torej plačljiva).

 3. babica Zlatka babica Zlatka pravi:

  Tole pa moram sprobat. Me že fejst firbec matra. Zadnje čase sem tako ali tako več pred računalnikom kot pred televizijo, tako da bi bilo tole čisto dobrodošlo.

 4. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Lahko bi si mislil, da stvar ne bo brezplačna, ker bi bilo malo prelepo. Okej, če ne bo predrago in bodo dodani kakšni fajn kanali, zakaj pa ne, ob teh, ki so na razpolago zdaj pa zagotovo ne. Se pustim presenetit. Kaj pa kakšen spice tv ali kaj podobnega? Bo ali ne bo?

 5. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Volk, kanalov bo kasneje seveda čedalje več. Je pa treba razumet, da mora ponudnik plačevat avtorske pravice in si jih mora nekako povrnit. O programski shemi zaenkrat niso bili preveč zgovorni. Pravijo, da je največ odvisno od ponudnikov programov, ne pa od njih. Planet9 ima pripravljeno platformo, ki deluje na različnih sistemih, lastnik tv programa se projektu praktično samo priključi. In plača, seveda. :)

 6. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Roman, saj razumem, da ne more biti zastonj, ampak recimo da sem si želel, čeprav še sam sebi nisem čisto verjel. Za kakšen Discovery in NG s podnapisi, plus hrvaško 2 in oba slovenska športna kanal bi bil pripravljen odštet kakšen evro. Ko sem imel Siol tv sem namreč gledal samo te kanale (plus včasih tiste zaklenjene), drugih nisem niti povohal

 7. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Če bi bilo po moje, bi si programsko shemo sestavljal uporabnik sam in bi plačal pač samo tiste kanale, ki bi jih hotel gledat. Ampak o tem bomo najbrž še nekaj časa samo sanjali.

 8. irena irena pravi:

  če bi bilo pomoje, bi bilo isto. :)

  mislim, da sem šele sedaj dobro dojela, za kaj sploh gre. :oops: še naprej mi je pa – tako kot na začetku – všeč dizajn zadeve, hihi

 9. stanka pravi:

  LEP POZDRAV IZ SRBIJE. RADA BI VPARASAL KDAJ BO MOGOCE PRI NAS LAHKO GLEDALI TE PROGRAME. SAJ VESTE KAKO JE NAM V TUJINI.IN BI NAM PRAV PRISLO DA LAHKO POSLUSAMO IN GLEDAMO SLOVENSKE PROGRAME NPR. TV GOLICA

 10. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Stanka, za to pa nisem pravi naslov. Vprašanje morate nasloviti direktno na siol.