Pi.Roman 2.0

Spletne igre na TV?

Objavil Pi.Roman, dne 9.03.2009

Odkar imamo računalnike in internet, so on-line igre na njih nekaj nepogrešljivega. Igramo se vsi. Od najmlajših pa do najstarejših. In igre so nekaj, kar je koristno tudi za možgane.


Igramo za zabavo in sprostitev, včasih pa tudi tekmujemo in s tem krepimo borbenega duha. In borbenega duha nam pomagajo krepiti tudi na SiOL-u. Tekmovalnost bodo poskušali zbuditi tudi v televizijskih uporabnikih. Ja, prav sem zapisal – uporabnikih. Ker to niso več samo gledalci. Gledalec gleda in je več ali manj pasiven. Odkar pa televizijski signal lahko sprejemamo preko interneta, v našem primeru s pomočjo SiOL TV, ima gledalec veliko več možnosti. Televizija je postala interaktivni medij. Poleg že znane ponudbe TV programa in teleteksta lahko uporabnik SiOL TV-ja kar na televiziji prebere zadnje novice (sicer objavljene na spletnem portalu www.siol.net) posluša radijske postaje, si ogleda kakšen film na zahtevo v HD tehniki ali odigra kakšno igro.

SiOL TV turnir
In pri igrah se zdaj nekaj dogaja. Od danes (9. marec 2009) dalje lahko uporabniki storitve SiOL TV Plus sodelujejo v SiOL TV turnirju. Turnir poteka tako, da uporabnik igra samostojno igro, rezultati vsake igre pa se zapišejo na skupno lestvico. Turnir traja 14 dni (z izjemo prvega, ki bo trajal tri tedne). Prvi trije na lestvici bodo nagrajeni z žetoni za ogled vsebin v videoteki in s praktičnimi nagradami. Vrsta teh turnirjev se bo zaključila junija 2009. Takrat bodo med vsemi sodelujočimi izžrebali tri super nagrade. Prvo bom najbrž dobil jaz (mini prenosnik Acer), ostale pa lahko imate vi .
P.S.: Po hodnikih se šepeta, da se že pripravljajo tudi multiplayer igre. Torej se splača začeti trenirat. Pa še nagrajeni ste lahko! ;)
P.P.S.: Za tiste, ki nimate SiOL TV Plus paketa, pa ostanejo spletne igre na http://igre.siol.net/.

  • Share/Bookmark

En odgovor v “Spletne igre na TV?”

  1. Jure pravi:

    Heeej,

    malo sem potestiral tele igre, ko sem videl tvoj post in morem rečt da je tole full zanimiva zadeva. OK nisem še dosegel top rezultata, samo vam rečem danes je moj dan :) Sej za prenosnik sem pa že v igri ne?