Pi.Roman 2.0

me2everyone – zgodba o uspešnem nategu?

Objavil Pi.Roman, dne 12.02.2009

Tudi mene je doletelo, da sem prejel mail o sveži marketinški potezi angleškega podjetja me2everyone, ki si je zadalo cilj postati novi Google+Facebook+Youtube+SecondLife+kar-je-še-takšnega.

In kaj je tako svežega? Obljuba, da bom ob brezplačni registraciji postal njihov delničar. In kjer ti obljubljajo veliko za praktično nič tvojega dela, nekaj smrdi.

No, jaz sem se vseeno registriral (beri: žrtvoval za vse firbce), da bi videl, kaj sploh ponujajo od storitev. In ugotovil sem, da zaenkrat ne ponujajo še ničesar. Razen 250 delnic, ki so mi jih že naložili na moj virtualni uporabniški račun. In če se boš tudi ti odločil/a registrirati, lahko to storiš preko mojega “priporočila”. Vsak, ki se registrira, dobi namreč unikatno identifikacijsko številko. Če se na stran me2everyone odpraviš preko moje številke http://www.me2everyone.com/108219, bom jaz za to nagrajen z dodatnimi delnicami. In ko boš ti registriran/a, boš prejel svojo številko in dobival bonus za svoja priporočila. Z drugimi besedami – gre za piramidni sistem. O teh pa že imate najbrž kakšno mnenje.

Tudi po raznih forumih berem večinoma (upravičene) skeptične zapise, kjer možnost unovčenja delnic vidijo le v virtualnem mestu, ki naj bi začelo delovati v roku dveh mesecev.

Kaj natančno se bo s to zgodbo zgodilo, bo pokazal čas. Vsekakor pa lahko rečem, da je marketinška poteza domiselna. Stran deluje slaba dva meseca in se je nanjo registriralo že več kot 100.000 ljudi. Če pomislim, da imamo na zlatih letih nagradno igro že od novembra (in v njej sodelujejo vsi, ki se prijavijo na e-obvestila), naročnikov pa imamo le nekaj več kot 300, potem jim je res uspelo.

 • Share/Bookmark

11 odgovorov v “me2everyone – zgodba o uspešnem nategu?”

 1. Sando Khan pravi:

  Če dobro pomisliš je tale zadeva z delnicami čisti nateg. Kako ti pa bodo delnice preknjižili in kam??

  Ker virtualne delnice z vrednostjo $1000 za vsako ti lahko tud jaz podarim. 100 delnic, če želiš! :D
  Pa še obljubim ti, da (po moji analizi) bi morale zaradi velikega povpraševanja po mojem samooglaševanju bodo naslednje leto vredne že več kot $2500. Pomisli, 2,5x več!
  Vse kar moraš naresti je, da obiščeš moj blog enkrat mesečno. Preprosto, kajne?

  No, tako nekako zgleda tale dobiček od delnic …

 2. Lenart pravi:

  Ne bom na dolgo razlagal, ker sem se o nategu me2everyone.com že razpisal. Predlagam da preletiš in o tem obvestiš še svoje kolege.

 3. teoo pravi:

  kr zamegli se mi pred očmi, ko vidim take zadeve

 4. chef chef pravi:

  Pizda, jaz sem glih zdaj dobil na službeni mail to sranje, in sicer od našega računalničarja! Kar živčen postanem, ja, tako kot teoo.

 5. chef chef pravi:

  Ahaha, dobil sem še drugi mail :)

 6. kekec pravi:

  Samo da je treba podatke vpisat pa je folk vesel, pa tudi če se je treba registrirat samo zato da se lahko drek prime. Zares verjamem da več kot vsak drugi vnese resnične podatke. Na koncu pa vam tile izdelovalci spam list potem uspejo prodat še spam filtre.

 7. Skeptik pravi:

  Najbrz je res da to ni resnicno,ampak ne vem kako bi se tu slo za nateg ce pa nic ne placas in nic ne delas..ce je to nateg potem je travian fuk v rit z bejzbol palco!LP

 8. Luka pravi:

  Zakaj se nebi prijavil? Če se bojiš spama, si naredi še en e-poštni račun. Vse kar morš dati je:
  -Ime in priimek(kar si zagotovo že kje na internetu napisal)
  -e-mail(lahko si narediš še enega)

  Če se boste odločili poskusiti:
  http://www.me2everyone.com/207757

 9. 321 scooooter pravi:

  omg, je kšn sprobal studiotraffic? tam sem jst $$$$$$ zakartal

 10. Aljaž pravi:

  Po 2 letih stran M2E še vedno obstaja! In ne le to, že kakšen teden dni je možno vse svoje obljubljene delnice oz Metooje zamenjat za registrirane delnice, s potrdilom v obliki certifikata.

  Od septembra dalje bo možno te delnice tudi prodati! Trenutno prejmete za vsakega člana, ki ga privabite 5000 Metoojev, za samo registracijo pa 2000 Metoojev, ki jih lahko nemudoma zamenjate za 500 oz 200 registriranih delnice, vrednost ene pa je 0.01£. Predvideva se, da bo v 3 letih ena delnica vredna 5.7£.

  Torej zgrabite življensko priložnost in se prijavite na:
  http://www.me2everyone.com/44533

 11. Tempting Pink Halter Big Bow a line Evening Dress At low price pravi:

  Na koncu pa vam tile izdelovalci spam list potem uspejo prodat še spam filtr.Od septembra dalje bo možno te delnice tudi prodati