Pi.Roman 2.0

Šopek za prvi rojstni dan

Objavil Pi.Roman, dne 4.12.2008

Blogorola, prvi slovenski časopis, v katerem je res do izraza prišlo državljansko novinarstvo, praznuje ta teden svoj rojstni dan. Žur sem sicer zamudil, sem pa v uredništvo poslal šopek. Zaslužijo si ga.

Vse najboljše torej, draga Blogorola in Blogorolovci, še na mnogo številk. Odgovorni urednik Gregor Fras je ob obletnici sicer zapisal, da je medijski projekt šele na polovici in da je sedaj pred njimi težka naloga – treba je preživeti. Verjamem, da jim ne bo lahko, sem pa prepričan, da bodo uspeli. Mene prepriča že sam Fras z vsakim uvodnikom posebej.

S Kandelo imava vseh 51 številk, ki so do sedaj izšle (ko to pišem, sem že prejel SMS, s katerim so mi zaračunali 52. številko, poštar jo bo pa verjetno pustil v predalu še preden jaz tole objavim) in prepričan sem, da bom lahko drugo leto pokazal tudi drugih 52.

Od osme številke dalje sva zvesta naročnika, ki za ceno enega evra vsak teden udobno dobivava Blogorolo na dom. Sicer moram priznati, da sem vmes že razmišljal, da bi jo odpovedal, a sem po temeljitem premisleku ugotovil, da mi prav Blogorola nudi tisto pravo. Najprej vedno preberem zagarantirano pronicljiv uvodnik. Ko potrebujem sprostitev, preberem horoRskop, ko me drži kakšen geekovski krč, si preberem o tehnologiji in fetiših, ko sem potreben kakšnega šusa adrenalina, berem o aktualnih dogodkih v svetu – politiko in gospodarstvo. Ko to predelam, mi ostane še intervju in tema tedna.  To dvoje se mi sicer zdi ponavadi še najmanj zanimivo in si res pustim za konec, ko ni ničesar drugega. Ampak če potegnem črto, se v enem tednu ravno izide – Blogorola mi ponuja natanko takšno branje, ki ga potrebujem, ko sedim … na školjki.1


---------------------
 1. v najbolj svetlem in pozitivnem smislu[nazaj]
Moj RSS naslov je http://feeds.feedburner.com/Piroman
Kaj je RSS in zakaj ga priporočam tudi Vam, si preberite tukaj.
 • Share/Bookmark

9 odgovorov v “Šopek za prvi rojstni dan”

 1. chef chef pravi:

  Matr, da uredništvo Blogorole res dela v dobro vseh blogerjev, bodo dokazali šele, ko tam objaviju intervju z menoj, torej najbolj kritizerskim njihovim (ne)bralcem :lol:

 2. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Ko bodo tebe intervjuvali, bom upognil svojo navado in intervju prebral še pred uvodnikom. :D

 3. smukc pravi:

  piroman, tudi sam največ preberem na stranišču :D potem je to vse straniščna literatura? :) takrat ima človek res cajt :P

  šefe sam, da boš lahko kvalitetno kritiziru, bi blo dobro kaj prebrat :D no, vsaj preletet, branje je že poglobljeno razmišljanje :)

 4. zloba pravi:

  Jej, ful fajn prebrat en tak prijazen zapis o Blogoroli:) In veš, nisi edini, ki ima čist vse cifre, še nulto doma:-D

 5. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Oooo, nulte pa nimam. A misliš, da se da to kje še dobit?

 6. Gregorg pravi:

  bomo preverili, če še imamo kakšno in ti jo poslali :)

 7. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  uuuu, to bi blo pa kul! :P

 8. Alex van der Volk Alex van der Volk pravi:

  Hehehe, si mi ukradel idejo. Skoraj enajst mesecev sem držal vse Blogorole in jih ob obletnici nameraval fotografirati točno tako kot si jih ti, nato pa sem jih ob generalki zmetal proč. Kaj pa “ničta” številka? Jo imaš?

 9. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Volkec, že z drugo številko sem se odločil, da bom delal arhiv. Ničte številke (še)nimam, če bi pa prebral zgornje komentarje, bi videl, da mi je sam Fras napisal, da če še imajo kje kakšno, mi jo bodo poslali. ;)