Pi.Roman 2.0

Kako pravilno nastaviti Snap Preview?

Objavil Pi.Roman, dne 24.01.2008

Opažam, da se nekaterim blogerjem v glavi ali na dnu bloga pojavlja sporočilo Please visit WP-Admin > Options > SPA and enter the key. Don’t have a key? Signup here. To je zato, ker imajo aktviran dodatek Snap Preview AnywhereTM Plugin, a nimajo pravilno nastavljenega.

Dodatek omogoča predogled strani, na katero kaže povezava (link), izgleda pa takole:

Snap Preview

Za odpravo zgoraj omenjenega sporočila obstajata dve možnosti.

Prva je, da dodatek onemogočite. V nadzorni plošči bloga pojdite na Dodatki, poiščite Snap Preview AnywhereTM Plugin in kliknite Onemogoči.

Druga pot pa je, da sledite spodnjemu postopku in pravilno nastavite zadevo. Pojdite na Nastavitve > SPA. Na strani boste videli okence, kamor je treba vnesti 32-mestno kodo (SPA Key). Poleg tega okenca je povezava Signup here.

SPA2

Držite tipko Ctrl in hkrati kliknite na povezavo. Odprlo se vam bo novo okno, kjer boste v kratkem postopku dobili zahtevano kodo. Na prvi strani lahko izberete barvo okvirja za predogled, jezik (verjetno slovenian) in še nekaj drugih nastavitev, ki pa niso ključnega pomena, zato jih lahko mirno izpustite. Za nadaljevanje kliknite modri gumb Continue.

Snap3

V drugem koraku morate v okenca po vrsti vpisati email, URL (naslov bloga), vaše geslo in v četrtem geslo še enkrat ponovite. Pod okencem na desni s klikom v kvadratek obkljukajte, da se strinjate s pogoji uporabe, nato pa spet modi gumb Continue.

Snap4

V tretjem korakom vam že ponudijo kodo. Za vas je pomemben samo del med http://shots.snap.com/ss in /snap_shots.js. To je tistih prej omenjenih 32 znakov (npr. 5c9ee765e29b67f558e69153924a730e). Označite jih in izrežite (Ctrl+X).

Snap5

Sedaj imate potrebno kodo, zato se vrnite v nadzorno ploščo bloga – Nastavitve > SPA in kodo prilepite v prazen okvirček (Ctrl+V). Sedaj samo še shranite spremembe (Save Options) in postopek je zaključen.

SPA6

 • Share/Bookmark

10 odgovorov v “Kako pravilno nastaviti Snap Preview?”

 1. M&M M&M pravi:

  :) sem ga kuj onemogočila. zaenkrat.

 2. andraz182 andraz182 pravi:

  U, hvala za nasvet, bom moral kdaj pa kdaj še tole sprobat :D

 3. Kašpar Kašpar pravi:

  Zdravo, mogoče ne veš: pripravljamo blogesko srečanje v Škofji Loki – sobota, 2. februar ob 16.00 v Jesharni. Prideš?

  Prijaviš se lahko tukaj.

 4. kinkitone kinkitone pravi:

  Tole nima NOBENE veze z zgoraj napisanim.
  Zanima pa me sledeče. Pred časom si napisal, da boste omogočili viđete (alkakosežereče), s katerimi se bo dalo dajati slikce ali gife v rob bloga. A se to že da?

 5. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Kinkitone: Ne samo slikce (format jpg, gif in png), tudi video lahko vneseš v tekstwidget. ;)

 6. kinkitone kinkitone pravi:

  Hvala, bom pogledal.
  A veš mogoče na pamet, če moja tema podpira te widgete?

 7. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Kinki: Vem, ja. :) Jih.

 8. Lenart Lenart pravi:

  ej ful hvala:D:D
  če mi boš komentirov, ti bom tut jest komentirov …

 9. barbiblond barbiblond pravi:

  Živijo,
  nekaj sem spreminjala mojo hišico na plaži in sem potem skontala, da lahko blogrolo vrnem z viggetom. A ima dodajanje teh tudi kaj veze z SPA? Če ja, s katerim? V orodni za nastavitve spa nimam.
  tnx

 10. barbiblond pravi:

  Sorči, idim, da ga moram najprej aktivirat :roll: