Pi.Roman 2.0

Naredite si arhiv bloga za 2007

Objavil Pi.Roman, dne 5.01.2008

Novo leto, nov začetek. Bilance so narejene, čas je, da gremo naprej, stare stvari pa zapakiramo.

Sledi enostaven postopek arhiviranja vašega bloga. Funkcija se imenuje Izvoz bloga in je v osnovi namenjena selitvi na druge wordpress sisteme, vendar ga lahko uporabite tudi kot nekakšno varnostno kopijo.

V nadzorni plošči izberite Uredi > Izvoz bloga. Če blog piše več avtorjev, lahko določite posameznega avtorja in izvozite samo njegovo delo. Sicer pustite vse nespremenjeno in kliknite na gumb Shrani izvozno datoteko.

Izvoz bloga

Ostane vam le še to, da datoteko s končnico .xml shranite na varno mesto. V tej datoteki so shranjene vse vaše objave po kategorijah, kakor jih imate spravljene na blogu. Objave vključujejo tudi komentarje.

Pa SREČNO BLOGANJE v 2008!

EDIT: Testiram pinganje.

EDIT2: Se opravičujem, pikicavelika. Agarwaen te ne more pingat, pa iščem težavo. Komentar lahko po želji tudi izbrišeš.

 • Share/Bookmark

26 odgovorov v “Naredite si arhiv bloga za 2007”

 1. strojnik strojnik pravi:

  Sem te ravno mislil vprašati, kako se to naredi… ;)
  Bom pa nekaj vseeno vprašal. Nekateri imajo ob komentarjih smeške. Videl sem celo slikico vseh, z načinom vpisa. Je to stvar teme, ali se da to dozidati… :D

 2. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Strojnik: Kolikor je meni znano, ima na Blogosu smeškote ob komentarjih samo ena tema. Sicer sem nekaj časa nazaj testiral en dodatek, ki bi vse te smeškote namestil ob komentarje in v urejevalnik objav, vendar se ni obnesel. Njegovo delovanje je bilo sila nezanesljivo.

 3. Blaž Blaž pravi:

  bom si shranil, ker nikoli ne veš !

 4. homerun homerun pravi:

  Evo ga. Shranjeno. Bolje preventiva …

 5. Typhon Typhon pravi:

  Še dve uporabni povezavi za tiste, ki uporabljate Blogger:
  - How to Back Up Your Blogger Blog
  - How do I create a backup of my entire blog?

 6. Samski Samski pravi:

  Bom kr sem vprašal k se mi ne da googlat, kako zaboga nardiš da se ti na strani izpisujejo samo povzetek in ne cela objava. Ali pač od začetka se izpisujejo cele objave ??

 7. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Samski: Ne razumem vprašanja. Kje naj bi se prikazovali samo povzetki?

 8. Typhon Typhon pravi:

  Takole (samo primer ker imam pač tako urejeno tudi jaz – ni reklama za moj blog!!!). V predlogi bloga dodaš par elementov in še v urejevalniku besedil v blogu označil pri vsakemu prispevku koliko se ga prikaže na prvi strani. Sicer za Wordpress ne vem, kako se to uredi, a v Bloggerju je dokaj enostavno.

 9. Samski Samski pravi:

  Sori, ah js in moje besede :(

  Vprašanje se glasi ali je možno v nastavitvah nastavit tako, da se na prvi objavni strani izpisuje samo en majhen del objave (primer, Fetalij) in ne cela objava (primer, moj blog)?

 10. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Samski: Poskusi z “Beri naprej“. ;)

 11. Samski Samski pravi:

  Pa sem mislil da sem videl že vse finte, pa zgleda da jih še nisem. Ravno to ko spada pod navadne nastavitve dajo pa lpo v WYSIWYG … kriiza … pomoje no :D :D :D

  Ajd, tnx stari ;)

 12. 3nity 3nity pravi:

  zelo lepo za to arhiviranje, vendar bi jaz raje imela moj osnutek nazaj ;) (vem, da pri ti ne igraš nobene vloge)

 13. buba švabe buba švabe pravi:

  Kaj slike in ostalo se da tudi na kak način eksportirati?

 14. strojnik strojnik pravi:

  Ko probam eksportirat, izvozi samo del bloga. Prvih par objav… :shock: Vsega skupaj je za 1Mb.
  Še eno vprašanje. Se da blog ugasniti, brez da ga zbrišeš. V bistvu, da imaš dostop samo sam?

 15. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Buba Švabe: Tvoje vprašanje sem pa očitno spregledal. Ne vem, če se da, bom pa vsekakor predlagal na Wordpress, da to vključijo v eno prihodnjih verzij.

  @Strojnik: A si slučajno spreminjal ime datoteke, ki naj se shrani na tvoj računalnik? Ko sem jaz poskusil tisto datoteko preimenovat v piroman-arhiv.xml, mi tudi ni hotelo cele shranit, če jo pa pustim s takim imenom, kot ga ponudi, je vse ok. Samo za info – cela datoteka mojega arhiva je velika 2,69MB.
  Glede skrivanja bloga pa ne vem. Mislim, da to pa ne bo šlo …

 16. neo neo pravi:

  A kdo ve, zakaj pri uvažanju bloga kaže maximum site: 0 ? :-(

 17. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Neo: Pa si zaradi tega vseeno lahko uvozil blog?

 18. neo neo pravi:

  @piroman: Ne. Uvoz xml datoteke ne naredi nič. :-(

 19. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Neo: Bom posredoval pri adminu.

 20. bonboniera bonboniera pravi:

  imam vprašanje: sem naredila izvoz bloga. samo, kako odpreti ta fajl?

 21. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Bonboniera: Izvozna datoteka je tipa xml in se bo odprla v kakšnem primernem urejevalniku (npr. Dreamweaver). Sicer pa ni namenjena odpiranju in morebitnemu popravljanju. To je arhiv, ki ga lahko uvoziš v kakšen drug wordpress blog.

 22. bonboniera bonboniera pravi:

  aha, hvala! potem samo uvozim na nek drug blog.

 23. tuna tuna pravi:

  jaz sem se po stotih letih spomnila na svoj blog in sam čudež da sploh še visi na niternetu, in sem sledila navodilom za izvoz ampak vse kar mi izvozi je ena sama stran raznoraznih kod, številk in črk. probala sem pa na dveh računalnikih in na obeh dobim isti rezultat, pa me res zanima če veš kaj naj nardim, ker bi ga mela nekje za spomin pa dala prostor kašnemu drugemu blogerju pod soncem

 24. Tadej Tadej pravi:

  Žal ne boš mogla gledat datoteke s katerimkoli office programom ali notepadom (predvidevam da si to naredila), temveč samo, zopet ko uvoz na kakšen spletni blog ali svojo spletno stran, ki temelji na wordpress osnovi ;)

 25. tuna tuna pravi:

  aha torej da bi imela v računalniku ne pa tudi na internetu pa ne bo šlo?ah škoda, bom pa prekopirala ko se mi bo dalo :D hvala vseeno

 26. Tadej Tadej pravi:

  Hmm, lahko si narediš doma webserver, posnameš wordpress pa uvoziš, sam to je mukotrpno delo. Poglej če omogoča wordpress izvažanje v kakšen drug format in ga poskušaj odpreti z notepadom, ali pa si nastaviš da ti na prvi strani prikaže ne vem 100 objav, in potem vse naenkrat skopiraš ;)