Pi.Roman 2.0

Piromanova blogerska inventura 2007

Objavil Pi.Roman, dne 31.12.2007

Moje blogersko leto se je začelo 12.2.2007 ob 12:05:48.1 Začetek je bil resda bolj klavrn, saj sploh nisem imel prave ideje, o čem naj bi pisal.

Se je pa tematska usmeritev mojega bloga hitro skristalizirala, saj sem že po drugi objavi ugotovil, da ima veliko kolegov po blogu težave z nepoznavanjem vseh orodij, ki jih to čudo interneta ponuja. Tako so moje vsebine pretežno svetovalne oz. poučne narave. V dobrih desetih meseci sem objavil 131 prispevkov, od tega jih je 52 kategoriziranih kot Nasveti za bloganje. Posebno mesto sem namenil tudi seriji prispevkov Kateri blog izbrati? Ostali prispevki so bolj mešane sorte.

Pod objavami se je nabralo 2.265 komentarjev. Brisal sem samo nekaj spamerskih iz tujine in pa prepir treh velikih otrok, ki so delali zgago v mojem peskovniku. Sicer sem med komentarji naštel okoli 180 vprašanj, vezanih na glavno Piromanovo tematiko. Po odzivih sodeč sem bil z odgovori kar uspešen. Ocenjujem, da smo uspešno rešili okoli 85 odstotkov vaših težav.

Po statistiki Google Analyticsa je 42.234 absolutno unikatnih obiskovalcev opravilo 68.461 obiskov in si ogledalo 121.022 strani. Največkrat prikazana stran je s 4.118 še vedno Prva lepotna operacija, s 3.927 pa ji sledijo Nasveti za bloganje. Skoraj 45 odstotkov vsega obiska mi je prinesla naslovnica siol.net, na drugem mestu pa je sam stric Google. Preko različnih iskalnih nizov je k meni pripeljal skoraj 9 odstotkov oz. več kot 6.100 radovednežev. Od blogerjev mi največ prometa pripeljejo Irena, Seks in Kandela.

Največkrat iskani pojem, ki pripelje na mojo stran je “smeškoti” (388 obiskov), sledi pa “piroman” (332 obiskov). Kakšnih ekstra bizarnih iskalnih nizov nisem zasledil. Edini tak bi bil “obrezovanje penisa”. Če je še kdo, ki bi to rad naredil sam, naj se raje obrne na Nino. ;)

Statcounter kaže drugačno statistiko. Po njegovem so številke višje. Unikatnih obiskovalcev naj bi bilo 76.892, prikazanih strani pa 168.070. Ne da bi se s statistiko posebej obremenjeval, je pa lepo vedeti, da vas moje delo zanima. Zanimivo pa se mi zdi, da prihaja med različnimi orodji že pri osnovnih podatkih do tako velikih razlik. Ker se imam bolj za realista kot utopista, bom raje verjel skromnejšemu stricu Googlu.

Blog je definitivno tista stvar, ki mi je v letu 2007 najbolj spremenila življenje. Na raznih blogerskih srečanjih sem spoznal veliko novih in izjemno zanimivih ljudi. Prvi tak dogodek je bil Blogres, kasneje moj prvi blogerski piknik, sledilo je še nekaj blogerskih zasedanj za šankom, za finale pa se je zgodil še Bložič.2 Pri vplivih na spremembe v mojem življenju seveda ne morem mimo Blogosovega povabila k sodelovanju, zaradi česar mi sedaj bloganje vsak mesec prinese tudi nekaj zelo dobrodošlih evrov. Sicer pa je moj blog baje vreden dobrih 74.500 dolarjev.

Da so mi blogi korenito spremenili del mojega življenja, je pokazala tudi analiza o zasvojenosti z blogom, na splošno pa sem to tezo nakazal v prispevku V šolah bodo predavali blogologijo.

Toliko o rezultatih. Kaj pa cilji?

Nikoli si nisem zadajal nekih posebnih ciljev. Pravzaprav sem si jih, vendar je vedno prišlo kaj vmes. Vsled temu si na blogerskem področju za 2008 nisem zadal ničesar drugega, kot paziti na to, da zasvojenost ne bo še hujša. Do oktobra je namreč treba diplomirat. Pa ne iz blogologije. Škoda, tam najbrž ne bi imel toliko težav.

Pa nočem jamrat in stokat. “Kar se mora, ni težko,” mi vedno pravi mama. Torej, na nove zmage!

Srečno 2008 vam želim, Piroman

Piroman


---------------------
 1. Takrat je bil objavljen prvi post[nazaj]
 2. Vse odzive o tem najdete na Drugem svetu[nazaj]
Moj RSS naslov je http://feeds.feedburner.com/Piroman
Kaj je RSS in zakaj ga priporočam tudi Vam, si preberite tukaj.
 • Share/Bookmark

15 odgovorov v “Piromanova blogerska inventura 2007”

 1. 3nity 3nity pravi:

  keep up the good work in 2008 :D

 2. Nataša Nataša pravi:

  Srečno in hvala za vse nasvete! (V letu 2008 se bom naučila popati mp3 v blog, trenutno mi še ne uspeva. Emšo.)
  LP :)

 3. Stric Bedanc Stric Bedanc pravi:

  Srečno 2008 jn na še mnogo nasvetov. Sem tudi sam marsikatero urico prebil tukaj v iskanju pomoči.
  Po diplomi pa ruknemo en celonočni tarok, a? :mrgreen:

 4. homerun homerun pravi:

  Dobra statistika tole. Me pa nekaj zanima. Kako in kdo je izračunal vrednost bloga?

 5. Kašpar Kašpar pravi:

  Triceleštrnajst, srečno novo leto!

 6. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @3nity: :D

  @Nataša: Emšo je slab izgovor. Če ti kaj ne gre, vprašaj ;)

  @Stric Bedanc: Tarok? A ni to bolj za študente? :lol:

  @Homerun: Klikni na link, kjer je napisana vrednost mojega bloga in vpiši naslov svojega ;)

  @Kašpar: Kontra!

 7. deklina deklina pravi:

  Srečno tudi v novem letu! In…res res hvala za rubriko “Nasveti za bloganje”…pomaga! :D

 8. irenca irenca pravi:

  Oprosti, ker ti tle težim, ampak me nekaj zanima… Meni piše na vrhu bloga cel čas “Code corrupted. Insert fresh copy.” Kako lahko to odstranim? Mislim kaj to pomeni, kaj je narobe in zakaj? Mislim, da je to tudi krivo, da mi pri moji najljubši temi Tarski ne delajo komentarji. Mislim folk mi mejle piše, da se sploh ne da komentirati, jst pa očitno lahko puščam commentse pr sebi…

  Plis pomagej mi Piromanček… :)
  HVALA!!!!!

  Lep večer!

 9. anzef anzef pravi:

  Do sedaj si nam vedno priskočil na pomoč. In verjetno boš tudi tokrat znal povedati kaj se dogaja z blogi. Ima siol/telekom težave z strežniki?

  Ob novem letu ti želim veliko uspehov v zasebnem življenju, študiju in čim manj težav pri oskrbovanju in dopolnjevanju blogosa.

 10. Fetalij W. Tyschew Fetalij W. Tyschew pravi:

  hei, srečno 2008… tudi meni si bil velikokrat v pomoč… ali sem tukaj našel odgovore, ali pa so me ponje poslali :D da real life-a ne omenjam, s kandelo sta res super človeka :P

 11. nada pravi:

  Ja, veliko se bo treba še naučit….volja je, tvoja potrpežljivost pa tudi v bližini…
  Srečno in uspešno.

 12. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Irenca: Poglej pod nasveti za bloganje – komentar št. 150.

  @Anzef: Sem opazil, da so bile neke težave. Kaj se je dogajalo, pa ne vem, ker s strežniki nimam opravka, poleg tega pa so bili prazniki in sploh ne vem, kaj se je dogajalo …

  @Fetalij: :oops: Sej ti si tud fejst :mrgreen:

  @Nada: Kontra!

 13. dr. filomena dr. filomena pravi:

  Whoa frajer!!!

  Ko prodaš blog, pridem na drink :)

  Lahko pa tudi prej.

  In obratno :-D

 14. Pi.Roman » Objave » Naredite si arhiv bloga za 2007 pravi:

  [...] Piromanova blogerska inventura 2007 [...]

 15. ninaa ninaa pravi:

  Jaz pa pravim, da si bil v preteklem letu, zelo priden in nam velikokrat pomagal pa se ustvaril FLower temo jeeee :D Bod se naprej tko fajn! Tole z diplomo se pa pridruzujem..me too,bi blo fino :roll: …mogoce jo bova pa skup zapila!