Pi.Roman 2.0

Video evolucija – Viper’s Video Quicktags 5.1.4

Objavil Pi.Roman, dne 30.08.2007

Trikrat hura za našega hišnika, ker nam je močno olajšal dodajanje naslednjih videoposnetkov: YouTube, Google Video, Ifilm, Metacafe Video, MySpace Video, Vimeo video, Quicktime Video, Flash video (FLV) in nenazadnje tudi generični video.

Video evolucija - Viper’s Video Quicktags 5.1.4
1. Prejšnja verzija dodatka Viper’s Video Quicktags je bila 3.0.0, nova pa je 5.1.4. V nadzorni plošči – Dodatki – lahko sedaj staro verzijo brez skrbi onemogočite in aktivirate novo. Za lažjo predstavo kliknite na sličico. ;)

Video evolucija - Viper’s Video Quicktags 5.1.4

2. Ko zadevo aktivirate, se vam v orodni vrstici za novo objavo pokažejo dodatni gumbi (glej prvo sliko). Videoposnetek sedaj v svoj zapis dodate tako, da kliknete ustrezni gumb in v okence, ki se ob tem odpre, prilepite pravo povezavo1 in kliknite “Vredu”.

To pa še ni vse! Če zadevo aktivirate v naslednjih desetih minutah … :D … Ta nova verzija res prinaša še nekaj sladkorčkov.

3. V nadzorni plošči izberite Nastavitve > Video Quicktags.2 Kot lahko vidite tudi na sliki, je možno gumbe za posamezne vrste filmov prikazati ali pa skriti. To storite tako, da obkljukate tiste, ki bi jih radi videli oz. jih boste uporabljali. Za vsako vrsto posnetka lahko tudi določate privzeto širino in višino za predvajanje.

Video evolucija - Viper’s Video Quicktags 5.1.4

Dodatno lahko še določite, kako naj bo film v prispevku poravnan – levo, desno ali sredinsko, prestavite gumbe v urejevalniku v drugo vrstico (tisto skrito, ki jo prikličete z Alt+Shift+V) in za uporabnike Oken kot privzet predvajalnik nastavite Windows Media Player (priporočljivo). “Prompt for width and height?” vključi možnost, da vas ob vsakem dodajanju filma program vpraša, kakšna naj bo širina in višina okna.3

4. Ko končate z nastavljanjem, ne pozabite na klik na “Potrdi spremembe“. Če slučajno karkoli ne štima, še vedno lahko kliknete na gumb levo spodaj – “Povrni na izvorne nastavitve”. :cool:

Za konec pa še test: V nedeljo, 12.8. so na Trnfestu zažigali Vrooom

YouTube slika preogleda

In še ena huda predelava Lennonove pesmi Imagine v izvedbi A Perfect Circle
http://video.google.com/videoplay?docid=6510130140573447468

Za tiste, ki imate lasten Wordpress blog (ne na Blogosu): Viper’s Video Quicktags download


---------------------
 1. Če ste že pozabili: Copy= Ctrl+C , Paste= Ctrl+V[nazaj]
 2. To se prikaže, če ste izvedli korak št. 1[nazaj]
 3. Ker lahko za vsako format posebej nastavim privzete nastavitve, imam jaz to funkcijo izklopljeno.[nazaj]
Moj RSS naslov je http://feeds.feedburner.com/Piroman
Kaj je RSS in zakaj ga priporočam tudi Vam, si preberite tukaj.
 • Share/Bookmark

28 odgovorov v “Video evolucija – Viper’s Video Quicktags 5.1.4”

 1. Perica pravi:

  Znova hvala, mista fa.jastarta.

 2. perica perica pravi:

  Hmm… ko klikam na ikonice, se mi ne odpirajo okenca.

 3. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  Hmmm, Perica … ne vem, kaj bi to bilo. Meni jih v Mozilli odpira brez problemov. V Internet Explorerju pa bodi pazljiv na sporočilo, ki se pokaže, ko klikneš na posamezen gumb. Moraš dovoliti, da se skripta izvede. Potem še enkrat klikni na gumb in okence se bo odprlo. Mora se. ;)

 4. Anonimnež pravi:

  Dodajanje videa v wordpress – quick tags…

  quick tags omogoča dodajanje video posnetkov na vaš blog,
  možno je dodati:
  YouTube, Google Video, Ifilm, Metacafe Video, MySpace Video, Vimeo video, Quicktime Video, Flash video (FLV) in nenazadnje tudi generični video….

 5. mario pravi:

  Mam skoraj raje, da kr direkt “embbedam” video v HTML del prispevka. Ni potrebno nikakršnih dodatnih pluginov in zadeva vedno 100% deluje.

  Pri teh pluginih pa se že najmanjša sprememba v kodi video gostitelja pozna v nepravilnem delovanjem in če ni hitrega popravka oz. nove verzije plugina se pojavijo težave. Tak je bilo pri meni s ExtremeVideo plugin, predvidevam da je enako s Viper Video plugin.

  Lp

 6. demi pravi:

  Ej ma tvoj blog je zakon, nikoli nisem našel česa podobnega. Zdaj je pa vse enostavno :)

 7. chef chef pravi:

  Ja ti si pa res en zlat fant :)

 8. Kašpar Kašpar pravi:

  Končno še kaj drugega kot YTube in GVideo!

 9. iztokgartner iztokgartner pravi:

  Pa sem spet jaz en velik trot :)

  AMPAK KO aktiviram te reči o katrih govoriš se mi potem ko hočem kaj objaviti ne vidijo in lahko dejansko objavim le sliko.

  O kakšnem you tube in gogle video ni ne duha ne sluha.

 10. jajca jajca pravi:

  lep pozdrav. mam vprašanje za tebe. ravnala sm se točno po zgornjih navodilih pa mi še vedno ne pokaže gumbov v orodni vrstici pri objavi. pa me zanima če maš kako idejo zakaj je tako? najlepška hvala za odgovor

  lp jajčk

 11. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Jajček: Si sigurno aktivirala verzijo 5.1.4? Imaš v nadzorni plošči pod Nastavitve > Video Quicktags obkljukane možnosti pod Prikaži gumbe? in nastavitev Prikaži gumbe v urejevalniku na “Prva vrstica”?
  Pa ne pozabit Potrditi sprememb

 12. jajca jajca pravi:

  jp, naredla točno tak pa mi jih še vedno ne pokaže…pa to poskusla več kot enkrat za vsak slučaj.in zdaj mi pa res ni jasno zakaj noče pokazat gumbov v orodni vrstici čeprav so obklukani na nastavitvah… :S

 13. Blazz Blazz pravi:

  Men isto dela. Gumbov pač ni in ni :S

 14. owcka owcka pravi:

  Meni se po aktivaciji tudi ni pokazal noben gumb. Potem sem vsake tolk prišla pogledat na blog, če je kaj drugače in zraven globoko razmišljala, kaj bi lahko naredila narobe in glejgazlomka, danes se prijavim na blog in tam v objavah se vidijo novi gumbki. Sem prepričana, da zato, ker sem bila zadnji mesec zelo pridna.

 15. Cool Myspace Layouts pravi:

  Cool Myspace Layouts…

  I couldn’t understand some parts of this article, but it sounds interesting…

 16. taca taca pravi:

  Še danes mi je prav prišla tvoja objava. Prej sem se kar nekaj časa praskala po glavi kako naj na blog spravim myspace video. Hvala!

 17. Iztok Iztok pravi:

  Pozdravljen,

  ne vem v čem je težava, ampak pri meni se v grafičnem urejevalniku ne pojavijo gumbi z ikonami za dodajanje videov. Če želim dodajati video, moram izklopiti vizualno bogar urejevalnik. Imaš mogoče odgovor na ta problem? Uporabljam pa Firefox. Za pojsanilo se že v naprej zahvaljujem.

 18. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Iztok in ostali s podobnim problemom: Trenutno nimam odgovora na to, zakaj se vam to dogaja oz. ne dogaja. Bom pa posredoval problem naprej, našemu hišniku (ki pa je menda do konca tedna na dopustu). :)

 19. Iztok Iztok pravi:

  Hvala za takojšen odziv. Z veseljem pričakujem pojasnilo, hvala.

 20. Iztok Iztok pravi:

  @Pi.Roman pozdravljen, moram ti napisat, da so se danes čudežno v urejevalniku pojavili gumbi z ikonami za video. Hvala vseeno za trud. Lp

 21. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Iztok: Zanimivo. Mogoče je treba po aktivaciji osvežit urejevalnik.

  ZA VSE, KI GUMBOV NE VIDITE: ko boste v urejevalniku, pritisnite Ctrl+F5. To osveži celotno zadevo. Mogoče je to rešitev.

  Če je komu uspelo, naj tukaj javi, da bomo še ostali vedeli. ;)

 22. ninaa ninaa pravi:

  Sem imela iste prbobleme-ni bilo gumbov, pa sem se prijavila in odjavila in se vedno nic…potem pa na strani, ustvari novo objavo, kliknes OSVEZI in pojavijo se tudi ti gumbi! :)
  Hvala!

 23. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  O, hvala, Ninaa!

 24. Nataša Nataša pravi:

  Ojla mojster P! Ej, mi lahko zaupaš, kako se naštima tisto “glasbeno lestvico” Recently played kot jo ima Fetalij in se mi zdi Blaž? Silno hvala za odgovor! LP

 25. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Nataša: Oprosti za zamudo pri odgovoru na tvoje vprašanje glede glasbe lestvice.

  Vse kar moraš naredit je aktivirat widget “Last.fm”. Nekaj osnovnega o widgetih si sicer lahko prebereš tukaj.

 26. Programming Tutorials pravi:

  Programming Tutorials…

  I couldn’t understand some parts of this article, but it sounds interesting…

 27. caca pravi:

  Zelo mi je všeč novi video portal http://www.slomedia.si
  Zanima me, če se lahko na takšnih portalih dodajajo vsi videi?

  Lep pozdrav

 28. Pi.Roman Pi.Roman pravi:

  @Caca: Ne vem, če prav razumem tvoje vprašanje. A ti bi rada na njihov portal dodala video? Če je tako, potem raje kontaktiraj kar koga na slomedia.